3.2.2018. 12:12
0
Mahmutbegović: Izgradnja obilaznice i mosta na Vrbasu u Bugojnu nije upitna
Projekti izgradnje obilaznice i Vrbaskog mosta nisu upitni i oni će se realizirati u narednom periodu, istakla je prilikom svoje posljednje posjete toj općini potredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

-Radi se o ranije planiranim aktivnostima koje, zbog određenih tehničkih problema, nisu provedene. U 2018. trebao bi biti realiziran projekt izgradnje novog mosta na Vrbasu, vrijedan oko 980.000 KM - naglasila je.

Po njenim riječima, predviđena je rekonstrukcija dijela Terzića, odnosno ulice Mahmuta Bušatlije, a sve izvjesniji je i projekt izgradnje obilaznice u Bugojnu, nakon što je donesen Zakon  o akcizama, koji je otvorio mogućnost realizacije određenih kreditnih sredstava.

-Teško je sada predvidjeti kada će se stvoriti svi neophodni preduvjeti, ali sam sigurna da će i taj projekt biti implementiran u ovoj ili početkom iduće godine, jer je već urađen dobar dio posla u procesu eksproprijacije i određivanja trase buduće obilaznice - istakla je Magmutbegović. 

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.