6.2.2018. 13:23
0
Veće januarske plaće policiji u Kantonu Sarajevo
Policijski službenici u Kantonu Sarajevo imat će veće plate, jer će osnovica za obračun od 01. januara ove godine biti 295 KM.

Tako je utvrđeno Sporazumom o osnovici za obračun plaća policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kojeg su danas potpisali premijer KS Elmedin Konaković i predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Mirza Hadžiabdić.

Kako je istakao premijer Konaković, u skladu sa ranije potpisanim Kolektivnim ugovorom između Vlade i ovog sindikata, osnovica za obračun plaće policiji umjesto dosadašnjih 289,5 KM bit će 295 KM, tako da će svoju januarsku plaću policajci dobiti obračunatu s novom osnovicom.

- Vlada Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo, jer je uložila maksimalne napore da se poprave i unaprijede uslovi rada policije. Mnogo je investirano u opremu, osigurali smo i prijem novih ljudi, a posebno nam je drago što policija na terenu u mandatu ove Vlade ima već drugi put povećanje plata - naglasio je premijer Konaković, nakon potpisivanja ovog sporazuma.

Predsjednik Hadžiabdić je uime članova Sindikata policije KS istakao zadovoljstvo odnosom i socijalnim dijalogom koji su postigli sa aktuelnom Vladom KS te iskazao očekivanja da će se sa ovakvom praksom nastaviti i u budućnosti.

- Očekujemo da ćemo vrlo brzo okončati i izradu određenih zakonskih i podzakonskih akata koja se tiču policije i državnih službenika i namještenika u našem ministarstvu - kazao je ovom prilikom Hadžiabdić.

Današnjem potpisivanju prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.