11.2.2018. 11:53
0
Čović: Izmjena izbornoga zakona pitanje svih pitanja za Hrvate
Na tradicionalnoj Večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata (UBH) "Prsten", ogranak Đakovo, koja je održana u subotu večer u Đakovu, poseban gost je bio predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Prilikom pozdravnog govora okupljenim članovima Prstena predsjedatelj Predsjedništva BiH  je naglasio kako je izmjena Izbornog zakona "pitanje svih pitanja za Hrvate u BiH".

- Imamo pravo tražiti da budemo konstitutivni jednakopravni narod u BiH. Kada razgovaramo o izmjenama Izbornog zakona, to je danas pitanje svih pitanja za Hrvate, koji su najmalobrojniji narod u BiH. Odluka Ustavnog suda da legitimni predstavnici konstitutivnih naroda moraju predstavljati svoje narode i u Predsjedništvu BiH i u Parlamentarnoj skupštini će se morati provesti. Ovo nije pitanje bilo kojeg pojedinca, bilo koje političke opcije niti jedne političke stranke  - ovo je pitanje hrvatskog naroda, njegove opstojnosti, kako u Republici Hrvatskoj tako i u BiH - kazao je Čović.

Poručio je kako "pritisci koji dolaze iz različitih izvora političke moći, a koji bi željeli Hrvate ostaviti izvan prostora BiH i pretvoriti ih u nacionalnu manjinu, neće uspjeti".  

Čović je naglasio značaj Prstena danas, ne samo za Hrvate Bosne i Hercegovine nego i za Hrvate diljem svijeta, naveli su organizatori.

Tradicionalna večer je održana u organizaciji Udruge bosanskih Hrvata (UBH) "Prsten", Podružnica Osijek, Ogranak Đakovo.  

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.