14.2.2018. 14:23
0
Crnadak se u Kuvajtu susreo bilateralno s ministrima Turske, Gruzije i Mađarske
U okviru ministarskog sastanka Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a u Kuvajtu, koji se završava danas, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak imao je bilateralne susrete s ministrima inostranih poslova Republike Turske Mevlütom Çavuşogluom, Gruzije Mikheilom Janelidzeom i Mađarske Péterom Szijjártóm, saopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tokom razgovora s turskim ministrom Çavuşoğluom, Crnadak je potvrdio održavanje ministarske trilaterale BiH-Hrvatska-Turska u Mostaru 28. februara 2018. godine, na kojoj će glavne teme biti jačanje ekonomske saradnje i priprema predsjedničke trilaterale, koja je takođe planirana za ovu godinu.

Ministar Çavuşoğlu je potvrdio da je Turska veoma zadovoljna nedavno održanim sastankom predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i ponovio da je Turska spremna da podrži oba pravca puta Sarajevo-Beograd, kako je definisano na sastanku.

Tokom sastanka s gruzijskim ministrom inostranih poslova Mikheilom Janelidzeom, dominirala je tema o njegovoj posjeti Bosni i Hercegovini planiranoj za mart, dok je na sastanku s mađarskim ministrom inostranih poslova Péterom Szijjártóm još jednom potvrđeno njegovo učešće na međunarodnoj ministarskoj konferenciji posvećenoj evropskim integracijama, koja će biti održana krajem februara u Banjaluci.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.