20.2.2018. 10:00
0
Parlament BiH razmatra smanjenje izbornog praga na listama na 10 posto
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas bi se trebali izjasniti o izmjenama Izbornog zakona koje predlaže Socijaldemokratska partija (SDP) po hitnom postupku.

Te izmjene predviđaju da se unutrašnji prag na izbornim listama vrati na 10 posto koliko neki kandidat treba imati od ukupno osvojenih broja glasova neke stranke da bi ušao u zakonodavno tijelo. SDP smatra da prag od 10 posto predstavlja najbolji balans između volje stranke koja formira kandidatsku listu za izbore i volje građana.

Također pred zastupnicima će se naći i prijedlog poslanika SDP BiH Saše Magazinovića za razmatranje dopuna Krivičnog zakona po hitnom zakonodavnom postupku kojom bi se regulirala krivično-pravna zaštita nacionalnih spomenika.

Na dnevnom redu su i izmjene zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u bh. institucijama, o komunikacijama, o državnoj službi te o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture, ali i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH kao nezavisnog tijela policijske strukture.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.