22.2.2018. 19:00
0
Predstavnici političkih stranaka kod Wigemarka: Nastavak pregovora o Izbornom zakonu
U rezidenciji specijalnog predstavnika Evropske unije Larsa Gunnara Wigemarka danas se održava sastanak o izmjenama Izbornog zakona, a u kontekstu održavanja predstojećih Općih izbora u oktobru 2018. godine.

Sastanku su se odazvali predstavnici parlamentarnih stranaka DF-a, SBB-a, SDA, SDP BiH, HDZ BiH...

Do zajedničkog sastanka dolazi nakon niza bilateralnih susreta predstavnika Delegacije Evropske unije u BiH i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država s predstavnicima SDA, HDZ-a, SBB-a, DF-a, te SDP-a, koji je u međuvremenu najavio izlazak iz ovih pregovora ali će se odazvati današnjem sastanku.

Na dnevnom redu bit će sva otvorena pitanja od izbora u Mostaru, do odluka Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, popunjavanje Doma naroda u Federalnom parlamentu.

Stav svih stranaka ali i predstavnika međunarodne zajednice je da je prihvatljivo samo ono rješenje oko kojeg postoji zajednička saglasnost odnosno postignut kompromis. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.