23.2.2018. 10:54
0
Promovisana knjiga 'Djeca koja nisu odrasla'
U sklopu obilježavanja 26. godišnjice genocida u Kodžaliju, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu održana je međunarodna konferencija i promocija knjige u bosanskom prevodu autora Elšada Ejvazlija "Djeca koja nisu odrasla", pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Azerbejdžana u Bosni i Hercegovini.

Promociji su prisustvovali članovi akademske zajednice, istaknuti stručnjaci međunarodnog prava, članovi parlamenata, predstavnici nevladinog sektora, diplomatskog kora i brojni mediji iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Azerbejdžana.

Među govornicima na konferenciji bili su rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prof. dr. Tahsin Ture, ambasador Republike Azerbejdžan u Bosni i Hercegovini prof. dr. Eldar Hasanov, autor knjige Elšad Ejvazli, član Udruženja pisaca Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i član Asocijacije nezavisnih intelektualaca "KRUG 99" doc. dr. sc. dr. h.c.  Sabahudin Hadžialić, član Parlamenta Republike Azerbejdžan Čingiz Ganizada, profesor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Edin Halapić, svjedoci genocida u Kodžaliju Sabina Maharramova i Murad Husejnov.

Predmet rasprave bio je napad Oružanih snaga Armenije na grad Kodžali u azerbejdžanskoj regiji Nagorno-Karabah u noći između 25. i 26. februara 1992. godine, brutalna ubijanja, ranjavanja i mučenja kojima su bili izloženi stanovnici, kao i rasvjetljavanje sudbine zarobljenih i nestalih civila, saopćeno je iz Ambasade Azerbejdžana u BiH.


(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.