23.2.2018. 16:30
0
Albanski šef diplomatije otkazao učešće na konferenciji u Banjoj Luci
Albanski ministar vanjskih poslova Ditmir Bushati je odbio učestvovati na konferenciji ministara vanjskih poslova država zapadnog Balkana u Banjoj Luci kojoj je domaćin Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, javlja agencija ATA.

Bushati je odbio doći jer Kosovo nije dobilo formalnu pozivnicu da učestvuje na skupu.

- Poštivanje države Kosovo i njeno aktivno učešće u regionalnim i međunarodnim konferencijama je i dalje najviši prioritet za albansku diplomaciju – saopćeno je danas.

Portparolka Ministarstva za Evropu i vanjske poslove Albanije Edlira Prendi je rekla agenciji ATA da je Bushati pismom obavijestio Crnatka o svojoj odluci, izražavajući žaljenje što je izostala pozivnica Kosovu, zbog čega ni on neće prisustvovati konferenciji.

Bushati je, kako navodi agencija, podvukao da ne može biti razumne i korisne diskusije o evropskom putu zapadnog Balkana bez prisustva svih država i duha razumijevanja, poštovanja i inkluzije.

Konferencija u Banjoj Luci se održava pod nazivom „Zapadni Balkana i članstvo u EU: Snažnija regionalna saradnja za brži proces integracije u EU.“

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.