28.2.2018. 17:44
12
"Borci otežavaju odvijanje radnih procesa u kompanijama u kojima su zaposleni članovi njihovih porodica, prijatelji i kolege"
Cjelodnevna blokada nekoliko značajnih saobraćajnih pravaca i magistralnih puteba nanijela je štetu i privrednim subjektima i građanima koji su bili blokirani.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine pozvalo je nezadovoljne borce i radnike da probleme i opravdane zahtjeve koje imaju, rješavaju sa i u institucijama sistema koje su im uzrokovale probleme zbog kojih je njihov status neriješen. 

Stoga pozivaju obespravljene borce i radnike da svoje opravdane proteste organiziraju na način da blokiraju rad institucija koje su im onemogućile ostvarivanje njihovih zakonima zagarantiranih prava. 

- Udruženje poslodavaca FBiH apeluje na nezadovoljne borce da ne blokiraju saobraćajnice, jer na taj način otežavaju neometano odvijanje radnih procesa u kompanijama u kojima su zaposleni članovi njihovih porodica, prijatelji i kolege, čija prava poštivaju njihovi poslodavci. Pozivajući na radničku i kolegijalnu solidarnost, Udruženje poslodavaca FBiH ukazuje na štete koje zbog blokada saobraćajnica trpe uposlenici kompanija, a koje će se u konačnici mogu odraziti na ispunjavanje preuzetih obaveza prema klijentima i dobavljačima, što opet ima direktan uticaj na očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Udruženje poslodavaca FBiH u cijelosti podržava opravdane zahtjeve obespravljenih boraca i radnika i podržava konačno rješavanje njihovog statusa, ali naglašavaju da blokada saobraćajnica neće doprinijeti rješavanju tih problema. Naprotiv, blokadom saobraćajnica najčešće se ometa rad i nanosi šteta kompanijama koje uredno izmiruju svoje obaveze prema uposlenicima i državi, budžetima iz kojih se jedino mogu osigurati sredstva za izmirenje obaveza prema nezadovoljnim borcima i radnicima.   

Zbog blokade saobraćaja na više lokacija u Bosni i Hercegovini došlo je i do značajnih kašnjenja autobuskih linija Centrotransa u gradskom, međugradskom ali i međunarodnom saobraćaju.

 - Molimo putnike za strpljenje i razumijevanje, te da svoja putovanja planiraju u skladu sa trenutnim stanjem u saobraćaju.  

(Patria / Haris Ahbabović)

12
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.