3.3.2018. 20:30
4
S tribine SDA u Banovićima poslana podrška Bakiru Izetbegoviću
Općinska organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) Banovići organizirala je danas tribinu u mjesnom ogranku SDA Omazići, podružnica Gutići, kojoj je prisustvovalo oko 500 pristalica i članova Stranke.

Okupljeni su sa skupa, na kojem su se obratili bivši premijer Tuzlanskog kantona, a sada zamjenik predsjednika kantonalnog povjereništva SDA TK i predsjednik povjereništva OO SDA Banovići Bego Gutić i Fahrudin Skopljak, bivši ministar u Vladi TK, a sada član povjereništva Kantonalnog odbora SDA TK,  podržali lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Također, kako je saopćeno iz SDA, poslana je podrška i politici koju zastupa i vodi Izetbegović i pokazano da je SDA, pogotovo u Banovićima, najjača politička partija te da su posljednja dešavanja u SDA dodatno učvrstila ugled koji ima.

Osuđeni su oni i njihova politika koji su "na krilima SDA" više od dvadeset godina radili za svoje lične interese i ciljeve, a ne za SDA.

- Članovi i simpatizeri koji su prisustvovali skupu osudili su izdaju Mirsada Kukića i njegovih sljedbenika, upoređujući to sa izdajom Fikreta Abdića i pokušajem stvaranja nove autonomije i dijeljenja i cijepanja bošnjačkog nacionalnog korpusa - saopćeno je iz Stranke.

Najavljeno je da će u narednom periodu Općinska organizacija SDA Banovići u svim mjesnim ograncima održati javne tribine s ciljem upoznavanja članstva o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i početku priprema za naredne opće izbore.

(FENA/Amila Alijagić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.