6.3.2018. 8:25
0
“Eurowings” za Mostar avionima sa manjim brojem sjedišta
Niskocjenovni avioprevoznik “Eurowings” značajno će smanjiti kapacitet planiranih novih letova od Dusseldorfa i Stuttgarta do Mostara, koji će započeti 16. i 19. maja, izvještava Ex-Yu Aviation.

Umjesto planirane kombinacije aviona Airbus A319 i A320, koji imaju kapacitet za 156, odnosno 174 putnika, avioprevoznik će sada koristiti Bombardier Dash 8 Q400 turboprop sa 76-sjedišta na obje linije.

Letovima će upravljati Lufthansina kćer LGW.

Kao rezultat toga, red letenja je neznatno izmijenjen, ali oba leta će se odvijati dva puta sedmično, kao što je prvobitno planirano, piše “Indikator.ba“.

Krajem prošle godine, “Eurowings” je otkazao planove za uvođenje letova između Dusseldorfa i Sarajeva nakon nekoliko sedmica prodaje karata.

“Eurowings” je najavio letove za Mostar nakon što je grad pobijedio na javnom glasanju na Facebooku za odabir svoje najnovije destinacije.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.