6.3.2018. 16:49
0
Predsjednica Hrvatske poručuje da je za bolju sigurnosnu i vojnu saradnju BiH, Hrvatske i Srbije
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila je u utorak iz Mostara kako je iznimno bitno da Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija osnaže svoju sigurnosnu suradnju, ali i transparentniju vojnu suradnju koja je danas, kako je kazala, gotovo nepostojeća.

 - Iznimno je bitno da tri zemlje kako bilateralno tako i trilateralno osnaže suradnju u području sigurnosti između svojih obavještajnih agencija i policije, s obzirom na mnoge probleme kriminalne prirode, ali i svakodnevnog pojačanog pritiska ilegalnih migracija - izjavila je hrvatska predsjednica novinarima nakon trilateralnog sastanka s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem te predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 Naglasila je kako bi i transparentnija vojna suradnja pridonijela daljnjoj uspostavi povjerenja i suradnje između tri zemlje jer je, po njezinim riječima, vojna suradnja Hrvatske, BiH i Srbije danas gotovo nepostojeća, osim zajedničkog sudjelovanja u nekim međunarodnim vojnim vježbama.

 - Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina nemaju neke posebne vidove vojne suradnje. Na hrvatskom vojnom učilištu školuju se časnici iz BiH i Srbije i mi ćemo s tim programom nastaviti, ali smatram da je upravo područje sigurnosti, kao jedno od područja gdje se javljaju nove sigurnosne ugroze koje su jednake za sve naše zemlje, područje u kojem bismo trebali osnažiti suradnju između relevantnih institucija - zaključila je hrvatska predsjednica Grabar- Kitarović.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.