9.3.2018. 11:10
0
Završna konferencija: OŠ Aleksa Šantić prva škola u BiH koja je postala sudionica projekta ERASMUS
Završna konferencija projekta "Parent's Corner“ iz programa ERASMUS +KA2 bit će održana danas u Sarajevu.

Na toj konferenciji predstavnici sarajevske Osnovne škole "Aleksa Šantić“ i partneri u projektu će predstaviti sve aktivnosti provedene u protekle tri godine kao i rezultate implementacije dobrih praksi.

Program ERASMUS +KA2 ima za cilj poboljšanje kvalitete poučavanja i učenja od predškolskog do srednjoškolskog obrazovnog nivoa u školama širom Evrope. U okviru tog programa školama se pružaju prilike za saradnju s partnerima u Evropi i razvoju stručnih vještina nastavnog kadra.

Osnovna škola ''Aleksa Šantić'' je u aprilu 2015. godine aplicirala s projektom iz programa ERASMUS +KA2 pod nazivom ''Teacher education - strenghtnening partnership between school and parents''- za koju je dobila podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Pored OŠ „Aleksa Šantić“ u projektu učestvuju i partneri iz Poljske, Slovenije, Portugala, Turske, Bugarske i Velike Britanije.

Direktor ove škole Muamer Tinjak s ponosom ističe da je "Aleksa Šantić" prva škola u BiH koja je postala sudionica projekta ERASMUS +KA2, a organizirali su i edukaciju za predstavnike iz još 15 bh. škola nakon čega ih se nekoliko angažiralo u oblasti razmjene dobrih praksi u obrazovanju i apliciranju za isti projekt. 

Tinjak ističe da je na početku tog projekta urađeno istraživanje o partnerstvu obitelji i škole, a prikupljali su i dobre prakse od država sudionica projekta. Na osnovu toga urađen je priručnik, koji će biti prezentiran na sutrašnjoj završnoj konferenciji u Sarajevu.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.