15.3.2018. 12:48
0
NUB BiH sutra predstavlja novi broj bibliotečkog časopisa 'Bosnaica'
Novi 22. broj časopisa Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine "Bosniaca" sutra će biti predstavljen u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci (NUB) BiH, saopćeno je iz NUB BiH.

Naime, "Bosniaca" je časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH koji izlazi jednom godišnje i u njemu se objavljuju originalni stručni i naučni radovi, građa od značaja za obnovu kolekcija NUB-a BiH i za bibliotečku struku u cjelini. Ovaj bosanskohercegovački stručni časopis u oblasti bibliotekarstva indeksiran je u međunarodnim bazama podataka.

O časopisu "Bosniaca" će govoriti glavni i odgovorni urednik, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina, Lejla Kodrić Zaimović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za komparativnu književnost i bibliotekarstvo te Vjenceslava Ševaljević iz Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" Cetinje (član Redakcije časopisa "Bosniaca").

Uz promociju "Bosniace" javnosti će biti izloženi svi do danas objavljeni brojevi ovog stručnog bibliotečkog časopisa, čime se javnost nastoji upoznati s izdavačkom djelatnošću NUB-a BiH.

Izložba donosi pregled 22 broja časopisa "Bosniaca" objavljena od 1996. godine do danas.

(Ajla Hurko) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.