15.3.2018. 18:05
0
Brčkalo: Zaustaviti Dodikov politički avanturizam štetan za RS
Partija demokratskog progresa (PDP) zabrinuta je ponovim nastojanjima Milorada Dodika da se raspakuje Dejtonski sporazum, te apeluje da zaustavi takvu svoju avanturističku politiku - rekao je šef Kluba poslanika te stranke Miroslav Brčkalo.
-Dejtonski sporazum je jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima i umjesto da čuvamo taj sporazum Dodik se ponovo avanturistički ponaša i ponovo priča o trećem entitetu - tvrdi Brčkalo.

Time je, kaže, Dodik pokazao da njegova svojevremena podrška Prudskom sporazumu nije bila slučajnost, već, kako kaže, namjera.

-I kada je potpisan Prudski sporazum nije bilo garancija da će RS opstati u svojim okvirima. Potpredsjednica SNSD-a Nada Tešanović je svojevremeno podržala Deklaraciju HNS-a, ali SNSD nije podržao konstitutivnost Srba u hrvatskim kantonima i pitamo se da li SNSD-e brani hrvatski ili srpski interes u BiH - ustvrdio je Brčkalo.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je za zagrebačke medije rekao da bi treći, hrvatski entitet, koji bi imao ista prava kao sad Republika Srpska i Federacija BiH, jasno ojačao hrvatsku poziciju u BiH.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.