19.3.2018. 15:19
0
Kako su glasali zastupnici za smjenu Konakovića
FOTO: n1
Elmedin Konaković danas je smijenjen sa pozicije premijera Kantona Sarajevo, nakon što je 20 zastupnika u Skupštini KS podiglo ruku za njegovu smjenu.

Zastupnici su se pojedinačno izjašnjavali o prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo.

Dvadeset zastupnika je bilo za smjenu, suzdržano je bilo 11 zastupnika, a tri su bila za ostanak Konakovića na funkciji premijera, prensoi N1.

SUZDRŽANI: Goran Akšamija, Sejo Bukva, Sabina Ćudić, Nejra Dizdarević, Edin Forto, Predrag Kojović, Mersiha Mehmedagić, Mirsad Pindžo, Segmedina Bajramović-Srna, Slaviša Šućur i Mario Vukasović.

ZA SMJENU: Hamed Aljović, Ana Babić, Nermin Bjelak, Mirza Čelik, Eldar Čomor, Sabahudin Delalić, Amar Dovadžija, Selma Filipović, Semir Halilović, Bibija Kerla, Muhamed Kozadra, Rasim Lakota, Zvonko Marić, Amor Mašović, Safet Mešanović, Fahrudin Pecikoza, Haris Pleho, Fikret Prevljak, Dževad Radžo i Rasim Smajić.

Podsjetimo, jedina tačka dnevnog reda današnje sjednice Skupštine KS bila je "Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo". Vlada KS je u vezi sa ovom tačkom dostavila Skupštini KS izvještaje o radu Vlade za protekle tri godine.

Konaković je, podsjećamo, napustio Stranku demokratske akcije koja je, potom, pokrenula proceduru njegove smjene. On je nakon napuštanja SDA osnovao novu stranku ''Narod i pravda'', prenosi N1.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.