20.3.2018. 22:53
2
Vođa "Noćnih vukova" iz Srbije o zabrani ulaska u BiH: Ne smijem davati intervjue, proglašen sam teroristom
Pripadnici ruskih "Noćnih vukova" započeli su svoju turneju, pod nazivom "Ruski Balkan". Iz Srbije u BiH ušli su na granični prelaz Pavlovića most. Među onima koji su ušli u BiH nije bio vođa "Vukova" Aleksandar Zaldostanov, te Saša Savić, vođa ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji.

Savić je ispratio svoje drugove u BiH, ali sam nije mogao preći Pavlovića most jer mu je Ured za odnose sa strancima u našoj zemlji kazao da predstavlja prijetnju po sigurnost.

Vođa "Noćnih vukova" iz Srbije je na pitanje reportera N1 zbog čega nije pušten u BiH kratko kazao da mu je poručeno da ne daje intervjue.

"Ne daju, brate", kazao je Savić.

N1: Da li ste proglašeni za prijetnju po nacionalnu sigurnost?
Savić: Da. Terorista...

Podsjećamo, "Noćni vukovi" će tokom rute kroz BiH posjetiti Bijeljinu, Brčko, Banjaluku, Doboj - nakon čega će se vratiti u Beograd.

Oni će na turneji preći put od 2.000 kilometara, kako bi obišli vjerske i kulturne institucije u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji, odnosno institucije koje po njihovom mišljenju povezuju Rusiju, Srbiju i RS, piše N1.

(Alen Avdić)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.