26.3.2018. 12:00
5
Konaković: Sa ponosom odlazim, Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju
Sa ponosom odlazim sa funkcije premijera, a Kanton Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju nego što je bio, sa pretpostavkom da će se nastaviti razvijati - kazao je Feni Elmedin Konaković koji je danas službeno podnio ostavku na tu poziciju.

Naime, Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS, a prošlog mjeseca je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA). 

Istakao je da je na početku mandata bio je svjestan da ga čeka težak zadatak te da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika sa puno manje posla i boljom plaćom.

Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vlade KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, iako smatra da je neke stvari mogao uraditi bolje.

- Činjenica je da smo pravili greške, ali sve segmente života u Kantinu Sarajevo smo poboljšali, od fundamentalnih problema, vodosnabdijevanja, pasa, sigurnosti, javnog gradskog prijevoza i još mnogo toga - pojasnio je Konaković.

Pohvalio je i dobru saradnju Vlade i Skupštine, ali i pozicije i opozicije, a sve u interesu građana.

Također, Konaković je osnovao je politički subjekt Narod i pravda čiji je osnivački skup održan 22. marta u Domu mladih na Skenderiji.

(FENA/Amila Alijagić)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.