28.3.2018. 12:29
3
Prijedlog izazvao raspravu: Cijena karte za Trebevićku žičaru 20 KM
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva vijećnicima je predstavljen prvi prijedlog cijena karata za vožnju Trebevićkom žičarom.
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da je potrebno napraviti diferencijaciju cijena jer bi u protivnom bila jedinstvena.

- Trebevićku žičaru koristit će 80 posto lokalnog stanovništva, dok će samo 20 posto koristiti turisti. Cijena je bila bazirana samo na tome da projekt žičare bude samoodrživ i da mi ne moramo investirati - rekao je Skaka.

Predstavnici firme ''Sarajevo'' d.o.o., koji su napravili prezentaciju o utvrđivanju cijena karte za Trebevićku žičaru, iznijeli su planirane cijene. Prema tom prijedlogu, osnovna cijena povratne karte za bh. građane bila bi 20 KM, cijena za članove loyality programa 6 KM, a prosječna cijena karte 9 KM.

Predloženo je da cijena osnovne povratne karte za odraslu osobu bude 20 KM. Kroz "loyality" program cijena bi bila 60 posto jeftinija nego u Evropi i karta bi koštala devet KM. 

U prijedlogu ekonomista JKP ''Sarajevo'' se dalje navodi da bi karta u jednom smjeru trebala iznositi 4 KM za domaće stanovništvo, a 15 KM za strance, za kućne ljubimce 6/20 KM, bicikl 8/30 KM, dok bi se djeca do 7 godina žičarom vozila besplatno.

Pojedini vijećnici mišljenja su da je karta trebala biti puno jeftinija za građane Sarajeva. 

Trebevićka žičara bit će otvorena 6. aprila na Dan Grada Sarajeva.

(NAP/Alen Avdić)
 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.