4.4.2018. 14:50
0
Švedski porezni obveznici iritirani kašnjenjem radova na kolektorima - ambasador
Ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg izjavio je u srijedu u Mostaru kako je nezavršetak radova na projektu izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru iritirajući za švedske porezne obveznike, koji su u taj projekt uložili 12 miliona maraka.

To su pare poreznih obveznika Švedske i naravno da Švedska želi da vidi rezultat - kazao je Hagelberg.

Istakao je kako se lokalni političari moraju pod hitno angažovati kako bi se radovi na tom projektu konačno završili.

- Teoretski, radovi su završeni, ali dosta drugih stvari kasni i to je jako iritirajuće za švedske porezne platiše jer su investirali novce u nešto što još ne funkcioniše - kazao je ambasador.

 Pojasnio je kako je tehnički sve gotovo, ali da možda ima nekih političkih konotacija koje stoje na putu da bi to sve krenulo.

- Očekujem od političara da riješe ovu situaciju što prije - poručio je ambasador Hagelberg.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.