5.4.2018. 12:43
0
Regresirano gorivo za 174 poljoprivredna gazdinstva u Srebrenici
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za ovu godinu odobrilo je 0,60 KM jeftinije gorivo za 174 poljoprivredna gazdinstva u Srebrenici.

Načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj Općine Srebrenica Cvijetin Maksimović kaže da je odobreno 35.221 litara regresiranog dizel goriva.

- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a odredilo je 100 litara goriva po hektaru sjetvene površine, a gorivo se može preuzeti na benzinskim pumpama do 30. novembra. Ove godine manje je prijavljenih gazdinstava, jer nisu ažurirali podatke kod nadležnih zbog čega je broj četiri puta manji - precizirao je Feni Maksimović.

Prema podacima iz Odjeljenja za privredu i razvoj, tokom 2016. i 2017. godine posijano je 219 hektara, a tokom jesenje sjetve na području Srebrenice zasijano je ukupno 69 hektara i od toga najveće površine su bile zasijane pšenicom i drugim žitaricama. 

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.