16.4.2018. 21:45
0
Apel 11 stranaka: Podržite uvođenje skenera i video-nadzora na izborima
Predstavnici 11 političkih stranaka u BiH pozvali su Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH da usvoji izmjene Izbornog zakona koje je već usvojio Predstavnički dom, a koje predviđaju uvođenje skenera glasačkih listića, video-nadzor na biračkim mjestima, te dodatnu kontrolu identiteta glasača.

Poziv su uputili SDP BiH, SBB, PDP, SDS, Naša stranka, DF, Stranka demokratske aktivnosti, Građanski savez, Nezavisna bosanskohercegovačka lista, Radom za boljitak i Hrvatska stranka.

Oni su na današnjem sastanku u Sarajevu istakli svoje snažno opredjeljenje za borbu za fer i poštene izbore, kao i saradnju, s ciljem sprečavanja nepravilnosti i stvaranja uslova da rezultate izbora kreiraju isključivo birači, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Okupljeni politički subjekti podržavaju parlamentarnu raspravu o narušenom povjerenju javnosti i političkih stranaka u izborni proces, te posljednjim aferama vezanim za Centralnu izbornu komisiju, navodi se u saopštenju.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.