24.4.2018. 11:35
0
Osnovna škola „Pofalići“ priredbom obilježila Međunarodni dan engleskog jezika
Jučer (23.4.) u sali Međunarodnog centra za djecu i mlade na Grbavici učenici OŠ „Pofalići“, zajedno sa nastvnicima engleskog jezika ove škole, su obilježili Međunarodni dan engleskog jezika a nakon provedenog školskog projekta.
Projekt pod nazivom "Let's Learn and Play Together" je  planiran i realizovan od strane Aktiva nastavnika engleskog jezika OŠ "Pofalići". 

Projekt je nadahnut idejama iz knjige "Perspectivea on Play-Learning for Life" u kojoj grupa metodičara dokazuje da gluma i učenje kroz igru ima vrlo važnu ulogu u emocionalnom razvoju, jer kroz igru, glumu i ples djeca zaboravljaju traumaticna iskustva, razvijaju samopouzdanje i komunikacijske sposobnosti., a to su glavne premise u stvaranju zdrave ličnosti.

Ovaj projekt je nastavnicama engleskog jezika bio alat pomoću kojeg su, osim razvijanja govornih kompetencija kod učenika, također pomogao učenicima u prevazilaženju raznih poteskoća, od onih u učenju do nekih ozbiljnijih, u ponašanju i socijalnoj interakciji sa vršnjacima.

Projekt je počeo sa samo par radionica, ali zbog velikog interesa učenika prerastao je u aktivnosti koja je iznjedrila veliku manifestaciju kojom su Pofalićani obilježili Međunarodni dan engleskog jezika.

Oko 150 učenika je bilo uključno u realizaciju ove manifestacije.

Aktiv nastavnika engleskog jezika se zahvaljuje pomočnici Ministra obrazovanja KS, Nihadi Čolić, općini Novo Sarajevo i Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo koji su podržali ovaj projekat i manifestaciju.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.