25.4.2018. 12:41
0
dm najpoželjniji poslodavac u BiH i u 2018.
Zadovoljstvo zaposlenika ključ uspjeha kompanije

Da je zadovoljstvo dm zaposlenika prepoznato i cijenjeno na tržištu rada potvrdio je ponovni izbor kompanije dm drogerie markt za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH. Priznanja najpoželjnijim poslodavcima dodijeljena su sinoć na ceremoniji u hotelu Holiday u Sarajevu, u organizaciji kompanije Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba. 

Ovo je treći put zaredom da je kompanija dm dobitnica ovog priznanja, a u konkurenciji ove godine bilo je 700 kompanija. Pozitivno i stimulativno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, prilike za stručno i lično usavršavanje te napredovanje najviše se cijeni među ispitanicima sa područja cijele BiH koji su u online istraživanju sudjelovali u februaru i martu ove godine. Zadovoljstvo zaposlenika jedan je od ključnih faktora za uspjeh kompanije čega su u dm-u vrlo svjesni.

Priznanje je u ime dm-a preuzela je Admira Isaković, članica Uprave dm-a te tom prilikom izjavila: „Činjenica da smo ponovno prepoznati kao preduzeće koje brine o svojim zaposlenicima i što postoji veliki interes za dobre prakse koje rado dijelimo puno nam znači. Vjerujem da poslodavci na bh. tržištu sve više uviđaju da su zadovoljni zaposlenici ključ uspjeha kao i da ispred svake velike, uspješne kompanije stoje ljudi, zaposlenici te kompanije. Titula najpoželjnijeg poslodavca nam je poticaj da se ne uspavamo, nego da brinemo danas kako ne bismo morali brinuti sutra. Stoga ćemo nastaviti s jednakim entuzijazmom ulagati trud i sredstva u dodatno usavršavanje naših zaposlenika kako bismo trajno stvarali prilike za njihov osobni i profesionalni razvoj te za mogućnost napredovanja.“ Također je zahvalila svima koji su svojim glasovima i ove godine kompaniju dm potvrdili kao najpoželjnijeg poslodavca te čestitala ostalim kompanijama koje su dobitnice priznanja.

Novost u odnosu na prethodne izbore je da su učesnici istraživanja pored izbora za TOP 10 poslodavaca, mogli glasati i za najpoželjnije poslodavce u čak 15 sektora, a kompanija dm, osim što je Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2018. godinu, izbarana je i za Najpoželjnijeg poslodavca u sektoru Maloprodaje.

Kompanija dm u BiH pet puta je proglašena Najpoželjnijim poslodavcem, dok je već deset godina u društvu top deset najpoželjnijih poslodavaca. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.