27.4.2018. 22:00
0
Dudaković se brani šutnjom, Tužilaštvo u roku od 24 sata mora dati zahtjev za koga traži pritvor
Završeno je ispitivanje Atifa Dudakovića, komandanta 5. korpusa Armije RBiH i Ibrahima Nadarevića, ratnog oficira Armije RBiH i Ekrema Dedića koji su se branili šutnjom.
Advokat odbrane Asim Crnalić zatražio je 30 dana za Dudakovićev predmet, a 15 za Nadarevićev kako bi se izjasnio o dokazima Tužilaštva.

Kako je kazao, opseg djela koja se Dudakoviću stavljaju na teret je ogroman. Crnalić je kazao da je Dudaković bolestan ne govoreći o detaljima. Odbrana očekuje da će Tužilaštvo sutra zatražiti pritvor za osumnjičene, ali da se nada da će Sud odbiti takav prijedlog.

Advokat Ekrema Dedića, Fahrija Karkin kazao je da se njegov klijent formalno branio ćutnjom, jer nisu imali vremena da se pripreme za odbranu.

Tužilaštvo u roku od 24 sata mora donijeti odluku za koje osobe će zatražiti pritvor.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.