29.4.2018. 18:37
18
Atif Dudaković pušten na slobodu!
FOTO: Dnevni Avaz
Sud BiH odbio je zahtjev Tužilaštva BiH za određivanjem mjera pritvora za bivšeg komandanta 5. korpusa ARBiH generala Atifa Dudakovića i ostale uhapšene, potvrdio je za Patriju advokat Fatmira Muratovića Ifet Feraget.

Atif Dudaković je danas pušten na slobodu, nakon mjera zabrane koje su mu izrečene, te će se braniti sa slobode.

Tužiteljica Tužilaštva BiH Vedrana Mijović zatražila je da Sud BiH odredi jednomjesečni pritvor Atifu Dudakoviću i ostalih 12 osumnjičenih zbog sumnje da bi na slobodi mogli uticati na svjedoke.

Uz prijedlog, Mijović je Sudu predala povjerljivi spisak svjedoka koje planira saslušati u narednom periodu, a na koje bi, kako je rekla, osumnjičeni mogli uticati.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Dudakovića sa Ekremom Dedićem, Ibrahimom Šildedićem, Safetom Salihagićem, Adisom Zjakićem, Redžepom Zgojićem, Samirom Solakovićem, Fatmirom Muratovićem, Muharemom Aleševićem, Huseinom Balagićem, Ejubom Korjenićem, Ibrahimom Nadarevićem i Saidom Mujićem za zločine protiv čovječnosti počinjene na području Bosanske krajine.

(Patria / Haris Ahbabović)

18
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.