3.5.2018. 10:10
0
Na Igmanu tradicionalno druženje dobitnika najvećih ratnih priznanja
Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo i ove godine u povodu 9. maja „ Dana Zlatnih ljiljana“ i „Dana pobjede nad fašizmom“, a u sklopu „Dana Kantona Sarajevo“ organizuje 20. tradicionalno druženje članova Saveza te uvaženih gostiju iz društveno-političkog života grada, kantona i države BiH.
Ovogodišnje druženje dobitnika najvećih ratnih priznanja, te porodica poginulih dobitnika priznanja Kantona Sarajevo održati će se u petak 4. maja 2018. godine. 

„Želja nam je da i ovogodišnje druženje heroja odbrane Bosne i Hercegovine iskoristimo za evociranje uspomene na najsvjetlije tekovine naše borbe, te da ukažemo i na nove izazove sa kojima se susreće jedina nam domovina“, istakli su organizatori druženja.

Protokol manifestacije:

08:00 - 10:00 - Obilazak svih Šehidskih mezarja i grobalja poginulih boraca u organizaciji općinskih Udruženja

11:00 - Okupljanje svih učesnika na Šehidskom mezarju Veliko polje - Igman

11:15 - Historijski čas - Veliko polje

12:00 - Odavane počasti borcima NOR-a - Veliko polje

12:30 - Učenje Jasina i džuma namaz - Ratna džamija Igman

14:30 - Svečani ručak - Hotel Han Bjelašnica
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.