6.5.2018. 15:11
3
DF objavio mailove svoje zastupnice koja mandat stavlja na raspolaganje Kukiću i SDP-u
Demokratska fronta objavila je e-mail prepisku njihove bivše članice sa predsjedikom PDA Mirsadom Kukićem i predsjednikom Kantonalnog odbra SDP-a Enverom Bijedićem, kojima svoj mandat u Federalnom parlamentu stavlja na raspolaganje.
Bivša visokorangirana članica DF-a i zastupnik u Parlamentu FBiH Amra Haračić istupila je iz stranke, a kao razlog za svoje odluku navela je, kako je istakla, nerazumijevanje od strane kolega u stranci, piše novinska agencija Patria.

"Rad i trud koji sam uložila u nastojanju da doprinesem boljitku u svim segmentima društvenog života, kako na lokalnom, tako i na višim nivoima, nisu naišli na razumijevanje unutar stranke. Razočarenje koje proističe iz toga, nakon dužeg razmišljanja, rezultiralo je mojim istupanjem iz Demokratske fronte", navela je Haračić u ostavci.

Iz DF-a su, nakon takvih optužbi Haračić, objavili e-mail prepisku iz jula prošle godine, u kojoj ta zastupnica nudi mandat na raspolaganje Kukiću /tada SDA, danas PDA/, navodeći da je već razgovarala o tome sa Arapčićem /SDA/. U drugom e-mailu, iz mjeseca januara ove godine, zastupnica Haračić zahvaljuje Bijediću „na ugodnom druženju i većeri, te ga informiše da je postupila po njegovim instrukcijama i da će do izbora ona 'odraditi svoj dio posla', te da je Bijedić u pravu za sve što kaže za Komšića, uz izražavanje nade da će uskoro ponoviti ugodno druženje.“

Iz DF-a su saopčili da su za ove mailove znali i ranije, ali da nisu htjeli izlaziti u javnost, kako bi ne bi urušavli koaliconi sporazum stranaka ljevice, te da su odlučili mailove objaviti tek nakon što ih je Bijedić optužio da rade protiv ljevice. SDP su pozvali da preispitaju djelovanje određenih članova svoje stranke, koji svojim radom, smatraju iz DF-a, direktno podržavaju politiku Dragana Čovića i HDZ-a, prenosi Patria.

(NAP/Alen Avdić)
SDPDF
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.