13.5.2018. 15:10
0
Druga Sarajevska rolerijada - velika porodična zabava na točkićima
Brojni mališani, ali i oni nešto stariji iskoristili su sunčani nedjeljni dan da uživaju u centru Sarajeva na 2. Sarajevskoj rolerijadi - velikoj porodičnoj zabavi na točkićima, koja se održava u okviru obilježavanja Dana općine Centar.

Organiziralo ju je udruženje građana "Klub sporta Fit & Fun", uz podršku Općine Centar.

Načelnik ove sarajevske općine Nedžad Ajnadžić je kazao da je ovo prije svega manifestacija za mlade ljude, ali očekuju i učešće starijih sugrađana.

Prema njegovim riječima Općina Centar je odlučna da ovo utemelji kao manifestaciju koja će se dešavati svake godine.

"Mislim da Sarajevo mora i treba biti u mreži gradova koji imaju već utemeljenu rolerijadu. Ovo je mlada rolerijada i mislimo da će svake godine biti sve bolja", rekao je Ajnadžić, koji je uputio dobrodošlicu svim učesnicima, uz napomenu da najbolje očekuju i određene nagrade.   

Naveo je da je cilj ove manifestacije promovirati zdrav život, te popularizirati aktivni odnos prema sportu.

"Cilj je da mladi ljudi, djevojčice, dječaci, umjesto da sjede u kafićima, umjesto da su pored nargile, ili možda sa cigaretom, ipak odaberu opciju da budu na rolama, bicikima, romobilima", kazao je Ajnadžić.

I ove godine održane su roler trke za sve uzraste, a za razliku od prošle godine uvedene su i trke na romobilima i biciklima bez pedala.

Menadžerica projekta 2. Sarajevske rolerijade Marijana Podrug-Arapović je kazala da je rolerijada ove godine već počela da ruši rekorde, napominjući da imaju oko 600 prijava.

Dodala je da rolerijada raste iz dana u dan, okuplja porodice kroz zabavu i druženje.

"Nadamo se da će ostati tradicionalnog karaktera", rekla je Podrug-Arapović.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.