18.5.2018. 12:45
0
Mektić kontaktirao SIPA-u, traži hapšenje odgovornog za zaustavljanje migranata kod Konjica
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je za N1 kako je izdao naredbu SIPA-i da u vezi za zaustavljanjem migranata kod Konjica obavijesti Državno tužilaštvo.

Naredio sam SIPA-i da odmah obavijesti Tužilaštvo da su službenici Službe za odnose sa strancima, i drugi službenici, presretnuti od specijalne policije MUP-a HNK koja je pod prijetnjom oružja tražila od njih da se vrate nazad. Rekao sam da pod hitno mora reagovati Tužilaštvo i da se uhapsi onaj koji je spriječio da državne institucije da rad svoj posao - kazao je ministar sigurnosti BiH.

Dodao je kako su današnji događaji "pokazali svo lice naše politike".

- Ako se država raspala neka se kaže da se raspala, ja i to poštujem. Neka se kaže ko je razvalio sistem. Ovo je prekršilo svaku mjeru i ovo je definitivno pokazalo svo lice naše politike i naših političar koji rade direktno protiv Ustava naše države, razvaljuju ovu državu i pate naš narod. Ovaj narod je jadan i bjedan i ako budu nastavili ovakvi političari mi nemamo nikakvu budućnost - poručio je on.

Na pitanje reporterke N1 da li su bila kakva saznanja da bi se mogao onemogućiti ulaz migrantima na područje HNK, Mektić je ocijenio da se operacija "tajno pripremala".

- Oni su tajno pripremali i tajno izveli ovu operaciju - naveo je Mektić.

Mektić je kazao da je za njega ovo vrsta državnog udara. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.