24.5.2018. 20:00
0
Vlada SBŽ: Donijeti zakonsku regulativu za oblast turizma
Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je izvješće o prošlogodišnjem radu županijske Turističke zajednice te je zadužila resorno ministarstvo da joj dostavi tekst zakona koji će regulirati oblast turizma i rad Turističke zajednice SBŽ-a.
Ovom zaključku je prethodila rasprava o tome treba li SBŽ usvajati zakonsku regulativu čije se donošenje očekuje od federalne razine vlasti, ali su se ministri usuglasili da županija ima pravo donijeti vlastiti propis koji će kasnije uskladiti s entitetskim.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Katica Čerkez informirala je Vladu o jučerašnjem sastanku predstavnika vlasti, Turističke zajednice SBŽ-a i Udruge poslodavaca skijališta "Ski Srednja Bosna", na kojem je zatraženo uključivanje lokalnih zajednica i Vlade SBŽ-a u razvoj zimskog turizma i rješavanje problema s kojima se suočava sedam skijaških centara u SBŽ-u.

- Zatražili su da se pristupi izradi zakonske regulative kakvu imaju pojedine županije. Ljudi koji rukovode ovim skijalištima uložili su novac i traže tu sinergiju s lokalnom zajednicom i Vladom - kazala je Čerkez.

Ona je, također, upozorila da se, zbog nedostatka zakonske regulative, za brojne turiste koji posjećuju SBŽ ne uplaćuju pristojbe te da to stvara gubitke u oblasti turizma.

Županijska uprava za pitanje branitelja predložila je, a Vlada danas usvojila Odluku o poništavanju postupka javne nabave za banjsko liječenje braniteljske populacije u 2018. godinu te je usvojena odluka o pokretanju novog izbora najpovoljnijeg ponuđača.

Kako je rečeno, kao najpovoljniji ponuđač ranije je izabrano lječilište "Reumal" iz Fojnice, ali iz te ustanove nije dostavljen adekvatan dokaz o izmirivanju dopirnosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje radnicima.

Uz konstataciju da se zbog neuplaćenih doprinosa stvara problem, kako radnicima lječilišta, tako i procesu upućivanju braniteljske populacije i ostalih pacijenata na rehabilitaciju u "Reumal", Vlada je uputila preporuku Općini Fojnica da, kao osnivač i vlasnik, preispita poslovanje te ustanove i da joj omogući normalno poslovanje.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.