27.5.2018. 15:24
0
Na današnji dan, prije 26 godina, u masakru u ulici Ferhadija ubijeno 26 Sarajlija
Veliki broj građana Sarajeva i predstavnika vlasti odao je danas u ulici Ferhadija počast za 26 ubijenih građana prije 26 godina.

Na ovom mjestu prije 26 godina desio se prvi i jedan od najvećih masakara u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. U redu za hljeb toga dana u tadašnjoj ulici Vase Misikina ubijeno je 26, a ranjeno 108 ljudi.

Ubijeni su Nedžad Abdija, Ismet Ašćerić, Ruždija Bektešević, Snježana Biloš, Predrag Bogdanović, Vladimir Bogunović, Vasva Čengić, Gordana Čeklić, Mirsad Fazlagić, Emina Karamustafić, Mediha Omerović, Bahrija Pilav, Mila Ruždić, Mile Ružić, Hatidža Salić, Galib Sinotić, Abdulah Sarajlić, Sulejman Sarajlić, Sreten Stamenović, Srećko Šiklić, Božica Trajeri – Pataki, Vlatko Tanacković, Srećko Tanasković, Tamara Vejzagić – Kostić, Jusuf Vladović i Izudin Zukić. 

Sa Borija su tog jutra ispaljene tri granate. Ubijeno je 26 ljudi, a 108 ranjeno. Slike prvog sarajevskog masakra koji su počinili pripadnici vojske RS-a, koji su glavni grad držali u okruženju, obišle su svijet. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.