5.6.2018. 9:45
0
Lideri nastavljaju pregovore oko Izbornog zakona
Pet političkih lidera SDA, HDZ BiH, SBB-a, SDP BiH i DF-a danas nastavljaju sastanak sa predstavnicima Venecijanske komisije oko izmjena Izbornog zakona. Jučerašnji trosatni sastanak nije donio ništa novo, jer sve političke opcije ostaju pri svojim stavovima.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kazao je da mu je drago što je Venecijanska komisija potvrdila da Izborni zakon ne može biti u koliziji sa Ustavom FBiH. 

S druge strane, HDZ BiH ne želi izmjene koje će samo tretirati Dom naroda Parlamenta FiH već i Predsjedništvo BiH.

Danas će izjave dati i ambasadorica SAD Maureen Cormack, šef Delegacije EU Lars Gunnar Wigemark, v.d. zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthew Palmer i direktorica pri EEAS-u za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku Angelina Eichhorst.

Venecijanska komisija tokom ranijih konsultacija dala je okvir i mogućnosti rješavanja ovog gorućeg problema u BiH, a to je da se rješenje treba tražiti kroz Ustav FBiH. 


(Patria/ Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.