8.6.2018. 12:45
0
Dragan Čović ponovo pričao o "ugroženosti" Hrvata u BiH: Naša borba će trajati sve dok ne budemo jednakopravni
"Hrvatski narod se ne može razdijeliti i koliko god se iz Sarajeva trudili rastrojiti nas, poruka je jasna svima, Hrvati su politički narod i bez nas odluka nema", poručio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u petak u Žepču na svečanoj akademiji povodom 28. obljetnice osnutka stranke u toj općini.

"Premda imamo i više nego dovoljno argumenata na svojoj strani, brojnost u vlasti je itekako važna pogotovo u sredinama koje su nam od strateškog interesa poput  Žepča ili Središnje Bosne gdje se moramo dodatno organizirati i zaštiti", kazao je Čović, poručivši kako je sudjelovanje u vlasti jedini način dolaska do institucionalne jednakopravnosti, kao i osnovnog strateškog cilja, a to je zajamčeno biranje legitimnih hrvatskih predstavnika.

"Osnova djelovanja trebaju nam biti već ostvareni rezultati jer kao politički predstavnici hrvatskog naroda činjenica je da smo zaista predvodnici euroatlantskog puta i od toga se nećemo umoriti. Ovdje smo svoji na svome, i BiH je i naša domovina i ovdje želimo živjeti uz svu podršku koju smo imali i koju ćemo imati od Republike Hrvatske", naglasio je predsjednik HDZ-a BiH.

Dodao je kako HDZ BiH jeste stožerna stranka hrvatskog naroda jer kao politička opcija pokazuje zrelost koja se ne mijenja i ne prilagođava uz sve greške kojih uvijek mora biti.

"Svaki izbori pa i ovi predstojeći, sve dok ne ostvarimo ustavnopravnu jednakopravnost, će biti povijesni jer smo najmalobrojniji narod i naša borba će trajati sve do potpune jednakopravnosti Hrvata na svakom području BiH ", zaključio je Čović.

Kino dvorana Doma kulture bila je ispunjena članovima i simpatizerima stranke iz Žepča, ali i brojnim predstavnicima iste iz cijele Zeničko-dobojske županije, dok je  Čović predvodio brojno izaslanstvo dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina. Svečanoj akademiji prethodilo je polaganje vijenaca ispred središnjeg spomen obilježja kao i radni sastanak sa članovima Općinskog odbora.

Predsjednik Općinskog odbora te ministar u Vladi FBiH Josip Martić na početku je pozdravio sve nazočne članove i goste, naglasivši kako je HDZ BiH najjača stranka u općini Žepče, ali i najodgovornija za sve odluke i procese.

Kao i na radnom sastanku, posebno je istaknuo predsjednike 33 temeljna ogranka koji su uz vodstva Mladeži i Zajednice žena nositelji stranačkih aktivnosti. Pohvalio je i činjenicu da se brojnost članstva kontinuirano povećava te da se radi o uglavnom mladim i obrazovanim ljudima te da će sav raspoloživi kadrovski potencijal i dalje biti na raspolaganju u provođenju zacrtane politike.

Da je HDZ BiH vodeća politička opcija hrvatskog naroda ne samo u Žepču nego i cijeloj Županiji potvrdio je i predsjednik Županijskog odbora i izaslanik u Domu naroda PFBiH Ivo Tadić, dok je načelnik Žepča i član Predsjedništva stranke Mato Zovko podsjetio i kako  vlast u Žepču nikad nije izgubljena.

"Svi smo dužni svom rodnom kraju" kazao je načelnik govoreći o trendu odlaska iz zemlje te dodao kako je ključ uspjeha u radu i rješavanju problema te da se od naroda nitko ne smije odmaknuti.

Istaknuo je i brojne aktualne projekte od kojih su neki namijenjeni isključivo mladima s ciljem da ih se zadrži ovdje, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.