8.6.2018. 18:55
0
Sanela Jenkins u pratnji Kennedyjevih: Papi Franji sam skrenula pažnju na važnost očuvanja stabilnosti BiH
Na sastanku sa Svetom stolicom u Vatikanu uz Sanelu bili su i članovi američke porodice Kennedy.

Bosanka Sanela Jenkins susrela se u četvrtak u Vatikanu sa papom Franjom. Ovom prilikom razgovarali su o miru u svijetu i Bosni i Hercegovini, piše “Oslobođenje“.

– Papa Franjo zna da dolazim iz Bosne i Hercegovine te sam skrenula pažnju na važnost očuvanja stabilnosti i mira, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu, rekla je kratko Sanela nakon susreta u Vatikanu.

Jenkins nije željela otkrivati detalje razgovora sa papom i zašto se on desio baš u ovom trenutku, kada se u svjetskim krugovima aktuelizira Balkan i Bosna i Hercegovina, niti komentarisati zašto je baš sada sa članovima utjecajne američke porodice Kennedy otputovala u Italiju na sastanak sa Svetom stolicom.


Podsjetimo, ovo je, u posljednje vrijeme, drugi važan susret na svjetskom nivou tokom kojeg je Jenkins skrenula pažnju na Bosnu i Hercegovinu. Prvi se desio prošlog mjeseca, kada se Sanela u Washingtonu susrela i sa bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom gdje je upriličena gala-večer posvećena BiH.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.