11.6.2018. 11:57
0
Povećao se broj glasača na području Banje Luke
Pravo glasa na predstojećim općim izborima, na području Banje Luke, imat će 189.617 glasača, potvrdili su iz Gradske izborne komisije (GIK).

-Broj glasača se povećao - potvrdila je predsjednica GIK-a Nada Batinar, ali je negirala da se na biračkim spiskovima nalaze i imena umrlih osoba, ističući da su izvršili provjere svih podataka.

Gradska izborna komisija izložila je privremeni birački spisak na području osnovne izborne jedinice – grada Banja Luka, i to u svih 57 mjesnih zajednica.

Obavještenja o izlaganju bit će istaknuta na više od 250 lokacija, a građani će moći da imaju uvid u ovaj spisak do 8. jula.

S ciljem pravovremenog informisanja birači će imati mogućnost da otklone eventualno uočene greške, kao i odabir opcije za kategoriju birača - raseljenih osoba.

Birači s područja tog grada koji imaju status raseljenih osoba, svoje podatke mogu provjeriti isključivo u Centru za birački spisak, u kancelariji broj 15, u prizemlju Gradske uprave Banja Luka i do 24. jula ove godine izvršiti izbor biračke opcije podnošenjem odgovarajuće prijave centru za birački spisak.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.