11.6.2018. 16:10
0
Magazinović: Nije nam drago, ali bili smo upravu za divljanje cijena goriva, nema ni cestogradnje
Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH uputio je pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i kompletnom Vijeću ministara o tome šta će poduzetih povodu enormnih poskupljenja nafte i naftnih derivata i u kojem roku imaju namjeru realizirati eventualno planirane aktivnosti.

Kredibilni smo govoriti o divljanju cijena goriva jer smo na vrijeme upozoravali šta će se desiti. Tada su i nas i građane koji se protive poskupljenjima optuživali i etiketirali. Danas, mi njih iz akcizne koalicije ne etiketiramo nego pitamo šta rade i šta će uraditi da spriječe ovaj haos – kazao je Magazinović.

On dodaje da ne osjeća nikakvu satisfakciju što su bili upravu kada su se protivili usvajanju izmjena Zakona o akcizama upozoravajući na ovo što se dešava, divljanje cijena goriva i lančana poskupljenja roba i usluga.

- Tako smo govorili da se ekspanzija cestogradnje koja je bila argument za izglasavanje ovog zakona također neće desiti. Svjedočimo, nažalost, da smo i za to bili u pravu – ističe Magazinović.

Poslanik SDP-a podsjeća da je Zvizdić tvrdio da su priče opozicije o valu poskupljenja u službi opozicionog zbunjivanja i prepadanja građana, kako bi se unaprijed anulirali pozitivni efekti koji će uslijediti sa pokretanjem projekata izgradnje autoputeva i puteva u čitavoj BiH.

- Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je obećao da neće biti bitnih poskupljenja roba široke potrošnje neće biti nego će se kretati u okviru pretpostavljene inflacije za 2018. – podsjetio je Magazinović.
On je dodao da je građani i parlamentarci zaslužuju odgovor na pitanje ima li kakav plan i da li postoje saradnja na entitetskim vladama po ovom pitanju i da li se može očekivati ikakva intervencija države kako bi se spasili građani BiH od talasa poskupljenja koji su sada više nego očiti.
 

(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.