12.6.2018. 19:12
0
Arnaut o nižim cijenama nafte: Pokazali smo šta možemo
Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Damir Arnaut kazao je danas za N1 da je situacija oko cijena goriva u Bosni i Hercegovini i novog rasta cijena, pokazala koliko mogu uraditi ministri Saveza za bolju budućnost.
''Pokazali smo šta možemo i koliko možemo'', poručio je Arnaut komentarišući rezultate sastanka sa predstavnicima naftnih distributera u Mostaru.

Zlatan Vujanović, ministar trgovine FBiH i član SBB-a, nakon sastanka je istakao da je već upućeno stotinu zahtjeva distributera za smanjenjem cijena goriva.Za očekivati je da će minimalno smanjenje biti do 5 feninga i osjetit će se već sutra, rekao je Vujanović, piše N1.

''Naša odgovornost je upravo prema građanima Bosne i Hercegovine, ono što je gospodin Zlatan Vujanović uradio nešto što i ne mogu dovoljno potcrtati važnost ove činjenice, nešto što nikome u regionu i šire nije uspjelo. Da ishodi jedno obavezivanje od strane privrednika da će doći do smanjenja zahtjeva. Oni u Ministarstvu su zaprimili već više od 100 zahtjeva od vlasnika pumpi za smanjenje cijena. SBB-ov ministar je reagovao. Mi ne šaljemo svojim ministrima javno poruke, ovo je bila poruka za javnost da SBB kao stranka ozbiljno shvata ovu situaciju. SBB je ovdje postupio izuzetno odgovorno. To naše saopštenje je ponukalo i neke druge stranke da ozbilnjije pristupe ovom pitanju'', ispričao je Arnaut gostujući u emisiji Dan uživo na N1 televiziji.

Naglasio je da i Stranka demokratske akcije preko premijera Fadila Novalića treba odlučnije reagovati. 

''Ne vidim da SDA traži odgovornost od svog premijera, SDA ima premijera Federacije, ne vidim da su ozbiljnu poruku uputili po tom pitanju'', poručio je on uz napomenu da povećanje cijena nafte u BiH ovisi o povećanju cijena na svjetskom tržištu, piše N1.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.