13.6.2018. 18:33
0
Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije
Hrvatska je u srijedu položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, dodajući da će konvencija za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada.
"U nazočnosti zamjenice glavnog tajnika Vijeća Europe Gabrielle Battaini-Dragoni, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe veleposlanik Miroslav Papa u utorak je položio kod depozitara, glavnog tajnika Vijeća Europe, ispravu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulska konvencija), zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom", kaže se u priopćenju ministarstva.

Činu polaganja ratifikacijske isprave prethodilo je potvrđivanje navedene Konvencije u Hrvatskome saboru 13. travnja te potpisivanje isprave o ratifikaciji te konvencije od strane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović 24. svibnja.

Time je Hrvatska postala 31. država stranka tog međunarodnog ugovora, prenosi Hina.

U skladu s člankom 75. stavkom 4. Konvencije, konvencija će za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada ove godine, dodaje se u priopćenju. 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.