16.6.2018. 8:15
0
Dragan Čović: Niko nam ništa neće dati kao ni do sada, ako se sami ne izborimo za svoju poziciju
Nitko nam ništa kao ni dosad neće tek tako dati, ako se sami za svoju poziciju ne izborimo i uvjerljivo ne dobijemo ove izbore, a svoju snagu smo pokazali kada smo se organizirali, zbili redove i dobili presudu Ustavnog suda, koja jasno i nedvosmisleno govori o obvezi izbora legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini - poručio je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva dr. Dragan Čović obraćajući se na obilježavanju 28. obljetnice osnivanja stranke u Rami.

Čestitajući obljetnicu osnivanja stranke, poseban pozdrav je uputio ljudima koji su osnovali HDZ BiH u Rami, koji su prepoznali to, kako je kazao, povijesno vrijeme, kako bi ljudima osigurali da mogu živjeti na ovim prostorima, priopćeno je u petak iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH. 

- Koliko smo ozbiljna i velika stranka, svjedoči to ova 28. obljetnica i naših više od 40.000 članova koji daju svoj doprinos stranci, preko stranačkih organizacija, Mladeži, Zajednice žena, utemeljiteljima i braniteljima - kazao je Čović. 

Stranačke dužnosnike u Rami pozvao je da u narednim danima rade još više kako bi HDZ BiH potvrdio snagu koju iz godine u godinu jača u borbi za jednakopravno pozicioniranje Hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH.

- Bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka iz Sarajeva, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i to je minimum ispod kojeg hrvatski dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a, neće pregovarati - kazao je predsjednik Čović govoreći o aktualnoj situaciji u ispunjenom, članovima i simpatizerima, prostoru Doma kulture Prozor-Rama, te poručio kako je došlo vrijeme za pobjedničku poruku iz Rame.

Predsjednik Općinskog odbora Drago Tule pozdravio je sve nazočne stranačke članove i goste te podijelio svoje viđenje trenutne situacije u Rami, naglasivši kako HDZ BiH u Rami, pripremajući se za predstojeće izbore, radi s ljudima. Raspoloživi kadrovski potencijal i dalje će biti na raspolaganju u provođenju politike HDZ-a BiH kako bi se stvorili preduvjeti za poduzimanje pozitivnih promjena.

Ilija Petrović, prvi predsjednik OO HDZ-a BiH Rama, svojim se govorom osvrnuo na dane osnivanja stranke i situacije koja je tada vladala u Rami. Petrović je poručio kako i danas, unatoč činjenici što HDZ BiH čini oporbu u Rami, stranka nije izgubila svoj pozitivni pravac za obranu nacionalnog interesa i zajedništva.

Prije svečane sjednice položeni su vijenci i upaljene su svijeće kod spomen obilježja u Prozoru za sve poginule branitelje te poginule i umrle članove i simpatizere HDZ-a BiH u Rami.

Obljetnici su uz predsjednika Čovića nazočili i Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ BiH, Vjekoslav Bevanda, ministar financija i riznice BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH, Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH, Josip Grubeša, ministar pravde BiH, te brojno izaslanstvo dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.