16.6.2018. 8:17
0
"Potrebni su nam trenuci posvećeni našim džematima i potrebno je okretanje lica jednih prema drugima"
Tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog mr. Salema-ef. Dedovića upriličen je u petak navečer u Studentskom hotelu Mostar.

Prijemu se nazočile mnogobrojne uzvanice iz političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije.

Muftija Dedović u svom je obraćanju kazao kako ramazan potiče čovjeka da nađe svoje mjesto i ulogu u zajednici te ga motivira da svoje vrijeme koristi što učinkovitije.

- U vremenima stalnih kušnji, onih koje nam Bog šalje da ispita stanje našeg duha i karaktera, i onih koje sami sebi prizivamo remeteći Njegov red i sistem na zemlji, ne priznajući svetost i čast ljudskog života, potrebni su nam trenuci samopreispitivanja, trenuci posvećenosti porodici, potrebni su nam trenuci posvećeni našim malim lokalnim zajednicama – džematima i potrebno je okretanje lica jednih prema drugima - poručio je muftija Dedović.

Centrala bajramska svečanost na području Muftijstva mostarskog održana je u džamiji Osman-paše Resulbegovića u Trebinju, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao muftija mostarski.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.