16.6.2018. 17:41
0
Dan šehida obilježen i u općini Novi Grad Sarajevo
Dan šehida i poginulih boraca u općini Novi Grad Sarajevo obilježen je odavanjem počasti najhrabrijim sinovima BiH, koji u temelje slobodne i nezavisne države Bosne i Hercegovine ugradiše svoje živote.
Predstavnici Općine Novi Grad, članovi porodica, rodbina i prijatelji poginulih boraca Armije RBiH, obišli su mezaristane, a centralna manifestacija održana je na šehidskom mezarju u Buća Potoku.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe prisutni su se sjetili heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i odali im dužno poštovanje.

Na svim mezaristanima na području Novog Grada proučen je Ja`sin šerif, a Hatma dova za sve šehide proučena je u Gazi Husrev - begovoj džamiji. 

Ovim povodom u zgradi Općine i ove je godine upriličen prijem za 30 porodica šehida i poginulih boraca Novog Grada, kojima je uručena i skromna novčana pomoć. Hedije su uručili Tajib Delalić, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo i predsjednica Udruženja organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Novi Grad Emina Viteškić.

- Ovo je već tradicionalno druženje sa šehidskim porodicama. To je jedan znak pažnje Općine Novi Grad prema porodicama, koje su dale svoje sinove i kćeri za slobodu države Bosne i Hercegovine. To je nešto najmanje što možemo uraditi za te porodice. Stoga nastojimo da se porodice okupe i da im se ukaže pažnja koju zaslužuju, oni, i oni koji su dali najviše za ovu državu - rekao je Delalić.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.