20.6.2018. 12:36
0
Podignuta optužnica protiv tužioca Bože Mihajlovića
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv tužioca ovog Tužilaštva Bože Mihajlovića rođenog 1957. godine.

- Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo-nesavjestan rad u službi iz članka 224. KZ BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

U biografiji se navodi da je Mihajlović jedan od prva četiri tužioca koji je izabran u Tužilaštvo BiH odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u januaru 2003. godine, a za rukovodioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju imenovan je u martu 2010. godine. Tužilac Mihajlović radio je na najsloženijim predmetima organiziranog kriminala u okviru Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH. 

Suspendovan je u martu 2017. godine, a tereti se za nestanak novac iz nekoliko predmeta na kojima je radio. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.