20.6.2018. 12:49
0
Lovrinović rekao Gasal-Vražalici da ne poštuje stavove Hrvata, ona mu "uzvratila" da ga je suspendovao visoki predstavnik
FOTO: Source.ba / Arhiva
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka - SDS) pozvao je danas na sjednici da se smiri situacija u okviru rasprave o Platformi za mir, bez obzira na predizborno vrijeme.

- Ako diskusija o Platformi za mir izaziva ovoliko teških riječi, šta bi bilo da je neko ponudio platformu za konflikt - upitao je.

Podsjetio je da je svako zlo počinjalo od teških riječi, a u BiH svi znaju šta znače teške riječi, dodajući da je mislio da se ovaj parlament drži okvira od kojih neće odstupati.  Napomenuo je  da su i u drugim parlamentima rečene teške riječi, ali da oni nisu doživjeli što su građani BiH.

Ovakav poziv Bosića uslijedio je nakon razmjene replika između poslanika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Nikole Lovrinovića i poslanice Demokratske fronte (DF) Maje Gasal-Vražalica o stavovima prema hrvatskom narodu u BiH.

Lovrinović je kazao da Gasal-Vražalici  ne poštuje stavove hrvatskog naroda te dodao da bi Gasal-Vražalica bila najsretnija da i u HDZ-u razmišljaju kao ona, što je poslanica DF-a odbacila, naglasivši da ni u kom slučaju ne želi da Lovrinović i ona imaju iste stavove.

Potvrdila je da itekako poštuje stavove i hrvatskog i svakog drugog naroda te je podsjetila Lovrinovića da se on toliko dugo bavio politikom, a na koji način je to radio dokazuje i činjenica da ga je suspendirao visoki predstavnik u BiH.

Zbog takve diskusije zatražena je i polusatna pauza od poslanika HDZ-a, ali je rasprava nastavljena i nakon pauze u sličnom tonu te su razmijenjeni i stavovi o tome ko će koliko glasova osvojiti na oktobarskim općim izborima te obračunima unutar stranaka.

Poslanik Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović pozvao je predstavnike svih stranaka u državnom parlamentu da se dogovore i nađu način da ovaj dokument bude jednoglasno usvojen, ali poslanica DF-a Mensura Beganović podsjetila je da Platforma ne mora biti jednoglasno usvojena.

- Neka svako glasa kako smatra da treba i to će biti pravo stanje stvari u BiH - podvukla je.

Nakon okončanja rasprave o ovoj tački dnevnog reda uslijedila ja rasprava o Informaciji o provođenju Plana hitnih mjera i realiziranju aktivnosti vezanih za migrantsku krizu, a raspravu o ovom pitanju zatražili su poslanici HDZ-a BiH Borjana Krišto, Nikola Lovrinović i Predrag Kožul.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.