20.6.2018. 16:15
0
Mektić dao garancije da će bh. proizvođači policijskih uniformi moći učestvovati u javnim nabavkama
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je danas sastanak sa predstavnicima BH Konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme te Privredne komore FBiH uvezi sa Pravilnikom o policijskim uniformama kojeg je usvojilo Vijeće ministara BiH.

Ovim Pravilnikom,  prema tvrdnjama BH Konzorcija,  domaćim proizvođačima policijske i vojneopreme onemogućeno je da učestvuju u postupku javnih nabavki koje provode policijskeagencije na nivou BiH.  

Na današnjem sastanku postignut je dogovor ministra sa domaćim privrednicima, prema kojem će domaći proizvođači ipak imati mogućnost učešća u javnim nabavkama.  

„Imali smo otvoren i korektan razgovor sa ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem na kojem su pored predstavnika BH Konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme učestvovali i predstavnici Privredne komore Federacije BiH. 

Postiglismo čvrst dogovor da će i domaći proizvođači policijske i vojne opreme moćiučestvovati na javnim pozivima za nabavku policijskih uniformi, koje ćeraspisivati policijske agencije na nivou BiH. 

Dobilismo jasne garancije od ministra Mektića da će to tako biti i vjerujemo da ćeVijeće ministara BiH i menadžment policijskih agencija ispoštovati ovo što smodogovorili i usaglasili. 

Svimaje u interesu da se osigura konkurencija u postupku javnih nabavki, te da našefirme imaju mogućnost učestvovati u javnim nabavkama.  Uniforme proizvedene u BiH koriste policije širom Evrope i nema niti jednog razloga date uniforme ne nastave koristiti i policijske agencije u BiH - izjavio je Mustafa Kundić, predstavnik BH Konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme.  
 

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.