20.6.2018. 19:15
0
Predstavnički dom izglasao Zakon o izbornim jedinicima i raspodjeli mandata Parlamenta FBiH
Na drugoj današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izglasan je Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

Prijedlog zakona izglasan je jednoglasno sa 65 glasova "za". Sjednici nisu prisustvovali zastupnici Kluba HDZ BiH-HNS. Oni su najavili da će se očitovati o ovom zakonu i daljim koracima tek nakon sjednice Hrvatskog narodnog sabora. 

Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH predložili su po hitnom postupku poslanički klubovi Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost BiH, Demokratske fronte, Socijaldemokratske partije BiH i delegat u Domu naroda Predrag Kojović.

Vlada FBiH danas je podržala ovaj Zakon koji će se naći i na sjednici Doma naroda, iako ona još nije sazvana što se očekuje vrlo brzo. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.