29.6.2018. 16:33
0
Bradara sa Cormack: Nema problema oko zakazivanja sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH
Predsjedavajuća Doma naroda PF BiH Lidija Bradara danas je održala sastanak sa ambasadoricom SAD-a Maureen Cormack koja je inicirala posjetu s ciljem detaljnijeg upoznavanja s radom ovog Doma.

Tema sastanka bile su ipak izborne reforme te je Bradara, ambasadoricu osim o usvojenim aktima, načinu funkcioniranja Doma, parlamentarnoj većini upoznala i sa procedurama na kojima su bazira saradnja dvaju domova Federalnog parlamenta, a koji se naravno primjenjuju i na trenutno najaktuelniji, Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i raspodjeli mandata Parlamenta Federacije BiH.

Naime, Bradara je ponovila i ranije iznesene stavove kako problema oko zakazivanja sjednice s njene strane nikad nije i stoga i neće biti no da se na nivou FBiH ne može donijeti Izborni zakon koji bi bio suprotan Izbornom zakonu BiH te da je prema presudi Ustavnog suda mjesto za izmjene Izbornog zakona upravo Parlamentarna skupština BiH.

Podsjetila je kako je Vlada Federacije BiH krajem januara jednoglasno dala negativno mišljenje na Zakon o izbornim jedinicama da bi nakon toga svoj stav promijenila u pozitivan iako na sjednici nije bilo hrvatskih dužnosnika kao što ni prilikom usvajanja Zakona u Zastupničkom domu nije bilo hrvatskih zastupnika. 

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.