4.7.2018. 12:17
0
"Stali su na stranu nepravde, to je sramota, bruka i užas"
Narodna skupština Republike Srpske nije usvojila izvještaj Anketnog odbora NSRS s ciljem sagledavanja svih činjenica o slučaju David Dragičević.

Od 69 prisutnih poslanika, 27 je podržalo zaključak, a 37 ih je bilo suzdržano. Predstavnici opozicije danas su napustili sjednicu NSRS, nakon što je odbijen izvještaj Anketnog odbora.

Medijima su se nakon toga obratili Dragan Čavić i Branislav Borenović koji nisu krili razočarenje zbog ovakvog razvoja situacije. Branislav Borenović je kao predsjednik Anketnog odbora kazao da se glasalo ZA istinu i pravdu, ali je skuppštinska većina odlučila drugačije, piše N1.

"27 poslanika koji stoje ovdje je glasalo ZA istinu i pravdu. Nažalost, skupštinskom većinom predvođenom SNSD, DNS, SP, kvazi klubovima danas je poništen Parlament RS i donijeli su odluku da budu kao parlamentarna većina saučesnici u prikrivanju istine i pravde, prikrivanju stradanja, prikrivanju ubistva Davida Dragičevića. Svako nosi svoj krst i teret na leđima, i neka ga nosi u narednom periodu", kazao je i dodao:

"Sramota je, bruka, užasno je da narodni poslanici zbog zahtjeva svojih šefova Dodika, Pavića, Đokića su odlučili da budu na strani nepravde, na strani loših odluka i na strani nečega što je danas definitivno, nadam se trenutno, zaustavilo normalni politički život u RS".

"Ja kao predsjednik Anketnog odbora mogu da kažem da sve ovo što je rađeno proteklih nekoliko sedmica je užasavajuće u borbi za istinu i pravdu. Anketni odbor je profesionalno i korektno uradio svoj posao i drugi zaključak je potvrđen od strane Tužilaštva, a to je da smo s pravom smatrali da postoji osnov sumnje da je David ubijen", kazao je Borenović.

Dragan Čavić je kazao da će se Okružno tužilaštvo danas ili sutra obratiti javnosti saopćenjem.

"Jutros je naredba u vezi sa procesnim radnjama koje treba da provede po donesenoj naredbi upućena MUP-u na postupanje. Gospodin Lepir mi je rekao da će u toku dana ili sutra Okružno tužilaštvo obavijestiti javnost saopštenjem. To je prava istina, moram da ispoljim razočarenje zašto to u ime NSRS nije radio Sekretarijat, jer je ovakav stav imao i gospodin Višković, koji je predložio da napravimo pauzu i ovo raščistimo. Sada je potpuno jasno kakva je kvalifikacija, kome je upućena i šta će se dalje raditi po tom pitanju. Budući da je Tužilaštvo donijelo naredbu o istrazi o ubistvu od strane počinjenog lica sa smrtnim posljedicama po Davida Dragičevića, to je utjecalo da podržavamo stav Anketnog odbora u vezi sa ovim skupštinskim pitanjem", piše N1.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.