5.7.2018. 10:26
0
Ponudu dao samo Energoinvest d.d. Sarajevo: Vlada FBiH kupuje zgradu za 54 miliona KM
Vlada FBiH na današnjoj sjednici razmatrat će i informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH o provedenom javnom pozivu za prikupljanje ponuda za kupovinu zgrade kojom će se osigurati trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu.

Kako je za agenciju Patria potvrđeno iz Vlade FBiH, na poziv koji je bio otvoren od 14. do 30. juna 2018. godine pristigla je samo jedna ponuda i to Energoinvest d.d. Sarajevo u kojoj je trenutno smještena Vlada FBiH na adresi Hamdije Čemerlića. Energoinvest je dao ponudu od 54 miliona KM, dok je Vlada FBiH planirala 60 miliona KM za kupovinu zgrade. 

Kako je ranije potvrđeno za Patriju iz Službe, formirana je komisija za ocjenu formalno pravne usklađenosti ponuda sa traženim uvjetima sastavljenu od predstavnika Ministarstva finansija FBiH, Agencije za privatizaciju FBiH, Vlade Federacije BiH i Službe koja se sastala 4. jula i sa informacijom izvijestila Vladu FBiH o cijelom postupku.  

Ekonomski stručnjaci smatraju da se na ovaj način želi pokriti gubitak Energoinvesta, ali da stvarna cijena ove zgrade nije ni blizu 54 miliona KM. Vlada FBiH jeste većinski vlasnik Energoinvesta, ali za prodaju je potrebna i saglasnost svih dioničara.

(Fena/Alen Avdić)



 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.