12.7.2018. 21:12
0
Dodik između Rusije i SAD-a: Bakir je otišao u Brisel da se prodaje kao veliki državnik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska nije za ulazak u NATO i da je privržena vojnoj neutralnosti.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Briselu da je u Dodikovim rukama aktiviranje MAP-a, ali i eventulni ulazak BiH u NATO, Dodik je rekao da je i samom Izetbegoviću jasno da je RS privržena vojnoj neutralnosti. 

On je izjavio za "Nezavisne novine" da je Izetbegoviću apsulutno jasno da je to tako, ali bi to još trebalo da nauči Mladen Ivanić. 

"Za nas u Republici Srpskoj je neprihvatljivo da se vojna imovina prenosi na nivo BiH. To je izmišljotina Ashdowna koju je nama ovdje uvalio prije 15 godina", rekao je Dodik. 

Predsjednik RS-a rekao je da RS ne može da prihvati NATO, jer se "miješao u rat i bombardovao Srbe, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji i da je to je naš stvarni motiv". 

"Šta je motiv Izetbegovića, ne znam", rekao je Dodik. On je naglasio da je Izetbegović otišao u Brisel da se "prodaje" kao veliki državnik, a da zbog toga što ništa ne može da uradi na nekog drugog svaljuje krivicu. 

"Ovaj put je Izetbegović tačno rekao, mi smo protiv i aktivacije MAP-a i protiv ulaska u NATO", poručio je Dodik. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.